IT-Universitetets prorektor bliver bestyrelsesmedlem i national Cybersecurity hub
Jens Christian Godskesen, prorektor på IT-Universitetet, er blevet bestyrelsesmedlem i Danish Hub for Cybersecurity, et nystartet initiativ, som skal intensivere og skabe synergi i indsatsen for at løfte it-sikkerhedsniveauet i dansk erhvervsliv.
Jens Christian GodskesenInstitut for DatalogiSamarbejderit-sikkerhedcyberkriminalitet
Skrevet 17. juni 2019 09:00 af Jari Kickbusch
Dansk erhvervslivs konkurrenceevne er i stigende grad afhængigt af de danske virksomheders it-sikkerhedsniveau, men i disse tider står det sløjt til mange steder. Derfor får Danmark nu en såkaldt hub, som skal fremme innovation og udvikling inden for cybersikkerhedsløsninger. Der er tale om et nationalt initiativ, hvor alle otte universiteter er engagerede sammen med tre GTS-institutter (Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter), to erhvervsakademier og to faglige erhvervsnetværk.
IT-Universitetets prorektor, Jens Christian Godskesen, sidder i bestyrelsen for den Danish Hub for Cybersecurity og han ser et stort behov for at koordinere indsatsen på uddannelses- og forskningsområdet, ikke mindst i forhold til at skabe grobund for nye initiativer. Tidligere på året blev it-sikkerhedscenteret, CIST (Center for Information og Trust), etableret på IT-Universitetet, og selv står han i spidsen for det nystartede uddannelsesprojekt,
CSSME-kurser, hvor IT-Universitetet sammen med virksomhederne Langkjaer Cyber Defence og Globeteam tilbyder cybersikkerhedskurser til små og mellemstore virksomheder.
- Jeg oplever, at der langt om længe er kommet større fokus på at forbedre it-sikkerhedsniveauet. Nu er det tid til handling. På IT-Universitetet har vi lavet et cybersecurity-center med række en uddannelses- og forskningsprojekter, men hvis vi ser på virksomhedernes behov, er der brug for en endnu større indsats, hvis det generelle it-sikkerhedsniveau i Danmark skal hæves. Derfor er det glædeligt, at vi nu har fået Danish Hub for Cybersecurity, som kommer til at betyde, at alle de relevante uddannelses- og forskningsinstitutioner kan arbejde sammen med erhvervslivet om at løfte den her opgave, siger han.
Bevilling fra Industriens Fond
Danish Hub for Cybersecurity er blevet en realitet efter en bevilling på 21 millioner kroner fra Industriens Fond, som har afsat 100 mio. til initiativer, som kan forbedre dansk erhvervslivs it-sikkerhedsniveau. Fonden støttede tidligere i år to andre projekter, som IT-Universitetet er involveret i. Det drejer sig om det tidligere nævnte CSSME-kurser samt projektet
CIDI, som skal forbedre sikkerheden i danske online-produkter (IOT).
- Jeg synes, at det særdeles glædeligt, at Industriens Fond prioriterer det her område. Jeg tror, at effekten af fondens investeringer kommer til at række langt ud over de enkelte projekter, således at der kommer en bredere folkelig og politisk forståelse af, at it-sikkerhed er noget, som bør prioriteres og vedligeholdes, siger Jens Christian Godskesen.
Hvem er med i Danish Hub for Cybersecurity?
Danish Hub for Cybersecurity iværksættes af Alexandra Instituttet, CenSec/Inno-Sec, Copenhagen Business School, Danmarks Tekniske Universitet, Dansk Brand og Sikringsteknisk Institut, Erhvervsakademi Aarhus, FORCE Technology, InfinIT, IT-Universitetet, Københavns Erhvervsakademi, Københavns Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet, Aalborg Universitet og Aarhus Universitet.
Jari Kickbusch, Forskningskommunikatør, telefon 7218 5304, email jark@itu.dk