IT-Universitetet lancerer gratis onlinekursus i it-sikkerhed for små og mellemstore virksomheder
Uanset om du er selvstændig frisør eller maler, eller arbejder med it til dagligt i en mellemstor virksomhed, er det vigtigt at overveje, hvilken værdifuld data din virksomhed lagrer, og hvordan du beskytter det mod hackerangreb. IT-Universitetet lancerer nu et gratis læringsforløb om it-sikkerhed, der hjælper dig i gang med at ruste din virksomhed mod angreb.
Efteruddannelsecyberkriminalitetit-sikkerhed
Skrevet 19. april 2022 06:41
Firewall, phishing og logkilder. Det er måske ikke ord, der umiddelbart klinger velkendt, eller også er du stødt på dem i dit arbejde uden at vide, hvordan du skal gribe it-sikkerhed an. Men det er vigtige ord, for it-sikkerhed er afgørende for både små og store virksomheder.
Truslen for cyberkriminalitet og cyberspionage er nemlig høj i Danmark ifølge Center for Cybersikkerhed. Den udbredte digitalisering af vores arbejdsgange medfører en øget sikkerhedstrussel, som kan føre til tyveri af tilbud afgivet til kunder, følsomme oplysninger om igangværende projekter, fakturaer, persondata om medarbejdere og meget mere.
Netop dét vil IT-Universitet hjælpe med at dæmme op for. IT-Universitetet lancerer det andet gratis e-læringsforløb til små og mellemstore virksomheder om hackerstrategier og it-forsvar under projektet Sikker:Cyber. Mens det første kursus tog afsæt i grundlæggende it-sikkerhed for små virksomheder, der ikke har it-professionelle ansat, og som selv står for sikkerheden, er det nye kursus målrettet professionelle it-medarbejdere, der allerede ved en del om it, men som ikke har arbejdet med cybersikkerhed før.
Antivirusprogrammer er ikke nok
”Vores ønske er at hjælpe med at ruste danskerne i kampen mod cyberkriminelle. Det handler kort og godt om at gøre sig bevidst, hvor cybertruslerne lurer, og hvilken form for følsomt data medarbejderne har liggende på deres computere. Derefter skal man foretage nogle simple sikkerhedsforanstaltninger. Det er ikke nok blot at have købt et antivirusprogram,” siger Jens Christian Godskesen, konstitueret rektor på IT-Universitetet i København.
”Det falder os helt naturligt at forsvare os mod eventuelle farer. Vi har alarmer i vores hjem, forsikringer mod ulykke og uheld og lås på vores cykel. Men når det kommer til vores it-systemer, glemmer eller nedprioriterer vi ofte sikkerheden. Vi ser også, at nogen har købt de rigtige it-sikkerhedsprodukter, men grundet manglende indsigt får man alligevel lavet huller i it-forsvaret. Det svarer til at købe en hængelås, men glemme at sætte den på døren. Derfor er vores fokus med kurset også at gøre medarbejderne bevidste og opmærksomme”.
Ligesom det første kursus i grundlæggende it-sikkerhed giver det nye kursus en indflyvning i konkrete metoder, værktøjer og redskaber denne gang med fokus på at overvåge og forebygge hackerangreb. Kurset dykker også dybere ned i, hvordan hackerangreb forløber, og hvordan du opbygger en strategi, der beskytter netop jeres vigtigste data.